Hon tycker att det alltid är rätt tid för en macka.
– Det går snabbt och man kan variera den. Den kan bli vegetarisk eller med kött. Det kan vara allt från bara en smörgås med ost eller korv till en hel middag. Så jag tycker att en macka är ett bra alternativ både till mellanmål, frukost och lunch, säger hon.
Kallskänkan gillar inte bara att göra och äta mackor, hon har även tävlat i mack-SM som avgjordes i höstas. Det var första gången som Frida Lundh var med i tävlingen, och hennes macka med namnet ”Japan tur och retur” föll juryn så pass mycket i smaken att den vann hela tävlingen.
Mackan innehåller bland annat limegravad lax, wasabimajonnäs och ett surdegsbröd gjort på sjögräs.
– Jag ville göra något som jag aldrig hade sett förut, så jag bestämde mig för sushi. Det är en favorit som jag gör mycket hemma och då ville jag få in det i en macka. Jag funderade och testade mig fram och sedan blev det mackan som jag har gjort nu.
Experimentera med frukostmackan
Även om Fridas nyskapande vinnarmacka och andra lite mer hälsosamma mackor med avokado och morötter finns på menyn så är det en gammal klassiker som konditoriet säljer mest av allt.
– Räkmackan. Den har vi varje dag och den säljer varje dag. Det är en klassiker som alltid går hem hos alla.
Vad ska man tänka på när man sitter vid frukostbordet och ska bre sin frukostmacka, finns det några sätt att göra den lite roligare?
– Ska du göra en leverpastejsmacka, lägg då ett salladsblad under, lägg paprika på leverpastejen, klipp lite krasse över. Lite picklad lök är också gott. Det finns hur mycket som helst man kan experimentera med, säger Frida Lundh.
Fridas tips på vad som ska finnas på/i mackan:
* Något krispigt
* Syrligt
* Krämigt
* Matigt
* Gärna frön i brödet
Här är receptet på Fridas vinnarmacka.