Foto: SVT

Fängelse för brutalt rån mot släktingar

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig man i Skåne dömdes i dag till fyra års fängelse för inblandning i två rån – i ett av fallen var offren äldre släktingar till mannen.

Övriga åtalade rånare dömdes redan för flera veckor sedan och flera av dem till långa fängelsestraff, men eftersom den 25-årige skåningen via sin försvarare begärde att först få sin psykiska status utredd dröjde den domen till i dag. Och tingsrätten dömer även 25-åringen till fängelse för de två rånen i november förra året.

Vid det första tillfället slog han tillsammans med tre kamrater till mot en lägenhet i Karlskrona, där ett tiotal personer då befann sig. Flera i bostaden misshandlades och tejpades och en kniv sattes mot halsen på ett spädbarn. 25-åringen ska också ha hotat offren med en pistol innan han och övriga försvann med guld, kontanter och mobiltelefoner.

I det andra rånet, mot ett äldre par i Kristianstadtrakten, ska 25-åringen enligt tingsrätten ha varit med under planeringen. Rånet genomfördes mot två äldre och nära släktingar till mannen.

I förhör förnekade 25-åringen först inblandning, men i tingsrätten ändrade han sin historia och medgav de faktiska omständigheterna i ärendet som rör Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.