Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rasmus Rasmussen, vd på Karlskronahem säger att bostadsbolaget inte är ansvarigt för att inflyttningen blivit försenad. Foto: Philip Nilsson/SVT

Karlskronahem anklagar Peab för sen inflyttning på Pantarholmen

Publicerad

Varmvattenproblem i Karlskronahems satsning på Pantarholmen har försenat inflyttningen med nästan två månader. Nu lägger bostadsbolaget skulden på Peab, som vägrar svara på frågor när SVT Nyheter Blekinge söker dem.

Ingen har flyttat in i de nybyggda lägenheterna på Pantarholmen, trots att de första hyresgästerna skulle varit på plats den 1 februari. Problem med att vattnet i ledningarna inte varit tillräckligt varmt har lett till att inflyttningen fått skjutas upp.

– Det finns risk för att folk får legionella om vattentemperaturen är för låg, säger Karlskronahems vd, Rasmus Rasmussen.

Legionella är en bakteriesjukdom som bland annat kan smittas via inandning av mikroskopiska vattendroppar från dusch, bad och dylikt. Sjukdomen kan leda till dödsfall.

Peab har ansvarat för bygget.

– Vi anser att vi på Karlskronahem är ansvarsfria, det är upp till dem som bygger att se till att det blir rätt från första början, säger Rasmus Rasmussen.

Inga indikationer

Enligt honom blev den uppkomna situationen akut.

– Vi fick inga indikationer på att det inte skulle gå att flytta in den 1 februari.

Kommer ni att kräva Peab på skadestånd för det som hänt?

– Jag vill inte föregripa eventuella fejder med dem i det här läget.

Peab, företaget som haft ansvar att bygga lägenheterna på Pantarholmen säger till SVT Nyheter Blekinge att de inte delar Karlskronahems bild av ansvarsfrågan, men vill i övrigt inte lämna några kommentarer.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.