Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I dag inleds rättegången mot Oxycontinligan som misstänks ha kontrollerat Oxycontin-marknaden i Karlshamn. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Huvudmannens advokat: ”Känner sig oskyldigt utpekad”

Uppdaterad
Publicerad

Två bröder misstänks ha kontrollerat den illegala Oxycontin-marknaden i Karlshamn. I dag inleds rättegången mot dem och två medhjälpare.

De två bröderna och två medhjälpare är misstänkta för grovt narkotikabrott. Polisen har sedan början av 2023 bedrivit spaning mot ligan som kunde visa hur de två bröderna levde lyxliv, trots att de saknade legala inkomster, och vid ett polistillslag i maj greps bröderna, tillsammans med resten av den identifierade ligan.

Totalt ska ligan enligt åtalet ha haft 6 500 Oxycontin-tabletter, till ett sammanlagt gatuvärde på 3,2 miljoner kronor. Samtidigt pågår en förundersökning mot bröderna avseende minst 4 000 tabletter till.

SVT granskar missbruket i Karlshamn

Nils-Håkansson, försvarsadvokat åt den yngre av bröderna, säger att hans klient känner sig ”oskyldigt utpekad”.

– Han förnekar bestämt att han begått de påstådda brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar missbruket i Karlshamn

Mer i ämnet