Foto: SVT

Stjärnbesök i Sölvesborgsstallet

Publicerad

Det var fullsatt på läktarna i Sölvesborgs Ridklubb, när stjärnryttaren Alexander Zetterman höll en clinic i sitt gamla hemmastall.

Under tre timmar i isande decemberkyla lärde Alexander Zetterman ut olika tips och tricks för hur man blir en bättre hoppryttare. Dessutom bjöds sex ridskoleelever på korta grupplektioner.

– Det är väldigt kul att en så känd hoppryttare besöker lilla Sölvesborg, det betyder mycket, säger Anna Persson, ridskoleelev.

Alexander Zetterman har deltagit i tio EM och VM, och han kom senast från tävlingen Sweden International Horse Show, som hölls på Friends Arena i slutet av november. Men hans största merit nådde han för två år sedan, då han som 24-åring vann Falsterbo Grand Prix. Men nu är han tillbaka där allt började.

– Jag tänkte på det när jag svängde upp hit till klubben. Den ligger ju på Mästarevägen, som fick sitt namn av alla SM-guld vi tog förr. Jag fick ju vara med i slutet av den eran, men sedan har jag ju gått i ridskola här sen jag var liten, säger Alexander Zetterman.

Se mer i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.