Foto: SVT

Klädaffär stänger i Sågmyra

Uppdaterad
Publicerad

De anställda på klädaffären Lager 157 i Sågmyra fick under måndagen beskedet att affären ska stänga.

Under mångdagsmorgonen informerades de tio anställda på klädaffären Lager 157 i Sågmyra att butiken kommer att stänga under det första kvartalet nästa år.

– Det här kom plötsligt. Även om företaget öppnat en butik i Kupolen i Borlänge så kom detta plötsligt, säger Daniel Andersson som är ombudsman för Handels i Dalarna.

Totalt berörs tio anställda av nedläggningen och vad som händer för deras del är ännu oklart.

– Vi har inte förhandlat om deras situation än, men kommer att sitta ner med företaget och göra det i början av nästa vecka, säger Daniel Andersson.

Färre besökare

I september kom beskedet att Yllefabriken där Lager 157 och andra outletbutiker finns skulle säljas. Totalt ville fastighetsägaren Stig Hedlund Fastigheter AB sälja 22.000 kvadratmeter lager- och butiksyta i den gamla yllefrabriken.

När ouletbutikerna öppnade blev Sågmyra ett besöksmål för shoppingsugna. Hoppet stod till att en ny fastighetsägare skulle kunna utveckla det ytterligare – men i dag kom alltså beskedet till de anställda på en av outletaffärerna att affären stänger.

– Det var ett tråkigt besked att ge till personalen i Sågmyra imorse, säger Jonas Ivarsson som är marknadschef på Lager 157.

Anledningen till att butiken i Sågmyra ska stängas är bristande kundunderlag den senaste tiden.

– Nu ska vi sättas oss ner med facket och diskutera hur vi bäst kan hjälpa dom anställda i Sågmyra. Förhoppningsvis kan åtminstone en del av personalen erbjudas nya jobb vid butikerna i Borlänge och Gävle, säger Johan Ivarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.