Tidigare ambulanschefen överklagar – igen

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta ambulanschefen i Gävleborg, Peter Bergh, ger inte upp. Nu går han vidare till högre instans.

SVT Nyheter Gävleborg har tidigare berättat om Peter Bergh, tidigare chef för ambulansverksamheten i Gävleborg, och hans missnöje med den nuvarande ledningen.

Peter Bergh misslyckades dock nyligen med att få förvaltningsrätten att ändra på den nuvarande ambulansledningens beslut att låta flera ambulanser stå stilla i sommar. Men nu tar han ärendet vidare till kammarrätten, skriver Hela Hälsingland.

Jourtid inom ambulansen

Peter Bergh menar att ett beslut om att ställa in ambulanser är alldeles för viktigt för att få tas på tjänstemannanivå som i Gävleborg. Enligt Peter Bergh skall beslut som påverkar samhällskritisk verksamhet tas av politiker.

– Det är ingen slump det finns ett visst antal ambulanser och tar man då bort någon utan någon av förutsättningar förändrats, ja, då är det något som inte stämmer eller så har man sänkt ambitionsnivån, säger Peter Bergh till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jourtid inom ambulansen

Mer i ämnet