Foto: SVT

Åtalas för mordförsök efter Maxrånet

Uppdaterad
Publicerad

Alla fem personer som misstänks för delaktighet i rånet mot Max hamburgerrestaurang i Falkenberg i november åtalas nu.

Samtliga, två kvinnor, två män och en 16-åring, åtalas för grovt rån. Dessutom åtalas en av dem, en 22-årig man som varit arbetsledare på restaurangen, för försök till mord.

Utförandet brutalt

Det var i november som hamburgerrestaurangen intill E6:an rånades. De åtalade männen och 16-åringen ska via nödutgångar ha tagit sig in i restaurangen. Mannen som åtalas för grovt rån och mordförsök arbetade på restaurangen.

Maxrånet

Vid råntillfället var han maskerad och beväpnad med en kofot. Med den ska han ha uttdelat flera slag mot en kollega. Kvinnan säger i förhör hur hon fått motta flera kraftfulla slag av kofoten.

”Nu kommer jag dö”, var det hon tänkte när de upprepade slagen träffade henne, säger hon i ett polisförhör. Och enligt åtalet var våldet mot kvinnan så grovt att det var fara för kvinnans liv.

22-åringen erkänner i förhör att han slagit kvinnan med kofoten med ett dussintal slag och att han trodde att han slagit ihjäl kvinnan.

Även 16-åringen ska ha slagit en av de kvinnliga anställda, fast med ett bollträ.

Kom över 50.000

Den ena av kvinnorna som åtalas jobbade också på restaurangen. Hon ska enligt åtalet ha varit med i planeringen av rånet. Hon ska också ha avvikit från restaurangens rutiner för kassahanteringen vilket gjort så att kassan var större vid rånet än vad den skulle ha varit annars.

Den andra kvinnan som åtalas ska ha varit den som införskaffat den kofot och det bollträ som användes som tillhyggen vid rånet.

Sammanlagt kom de över närmare 50.000 kronor vid rånet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maxrånet

Mer i ämnet