Jonas Bengtsson driver ett nätverk sexuellt frisinnade och tycker att lösningen för nakenbadet i Mellbystrand är att separera stranden tydligare mellan de som bara vill sola och bada och de som vill ha sex.

Han vill ha sexskyltar på stranden

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Bengtsson är för frisinnat sex i sanddynerna och har sin lösning på nakebadsproblemet: Sätt upp skyltar för var det är tillåtet och inte tillåtet att ha sex.

Nakenbadet i Mellbystrand är vida känt bland naturister som ett av landets bästa för sol och bad, men också som en populär mötesplats för sexuellt frisinnade, som Jonas Bengtsson kallar sig. Ett annat ofta använt ord är swingers.

Jonas Bengtsson driver ett nätverk för sexuellt frisinnade och just nakenbadet i Mellbystrand är populärt. Men det är inte hans medlemmar som skapar problemen, menar han.

Surikater och fluktare

– De som är organiserade sköter det snyggt och går undan när lusten faller på. Problemet är de som kommer ner och inte vet hur det funkar. Vi har surikaterna och fluktarna som tror att bara för att det ligger en naken människa är det fritt fram, säger han.

Läs mer: Nakenbad kan flyttas efter sexofredanden

Jonas Bengtsson strider öppet för att Laholms kommun ska behålla nakenbadet i Mellbystrand på befintligt plats.

– Att flytta nakenbadet kommer inte lösa några problem. Tvärtom kommer det skapa problem. Det blir en försämring för alla barnfamiljer och äldre som inte vill och kan gå så långt. Campingen och stugorna ligger nära som det är nu, säger han.

Sätt upp skyltar

Och för att sexbesökarna och de traditionella nakenbadarna inte ska störa varandra han till kommunen fört fram ett annat förslag än flytt:

– Sätt upp skyltar där det står att ni som inte kan hålla er i från varandra får gå längre bort på stranden. Då hade problemet varit löst, säger han.

Du vill ha skyltar som säger att här är det tillåtet att ha sex och här är det inte tillåtet?

– Jag förstår förstås att det skulle vara politiskt omöjligt. Men att man åtminstone kan vara tydlig med att på den här sträckan av stranden är det naturism som gäller, här har vi inte sex och så får de som vill mysa och har det lite mer intimt gå längre bort. Då tror jag diskussionen skulle vara slut, säger han.

Och det här är oskrivna lagar som redan i dag fungerar för de lite mer rutinerade besökarna, menar han. Men med skyltar skulle det bli ändå tydligare och kunna nå även de som inte känner till hur de ska bete sig, tror han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.