Foto: Arkiv

”Det skulle förvåna mig om vi lägger ned”

Uppdaterad
Publicerad

Bert Karlsson lägger ner 40 av sina 44 asylboenden runt om i landet och det är blandade känslor på anläggningen strax norr om Falkenberg. – Vi har ett kontrakt som löper till november så man vet aldrig, säger Ulf Josefsson, platschef på asylboendet i Olofsbo.

Det var under lördagseftermiddagen som Bert Karlsson uppgav att hans bolag Jokarjo lägger ner nästan alla sina asylboenden i Sverige. Nyheten om att samtliga anläggningar i Halland hotas av en eventuell nedläggning möttes av blandande reaktioner på asylboendet i Olofsbo. Platschefen Ulf Josefsson var skeptisk till om just de skulle drabbas.

– Vi hade ju bara fått acceptera vad Migrationsverket beslutat men det är klar att det hade varit olyckligt, säger han.

Många barn på boendet

Till SVT Nyheter Halland säger Ulf Josefsson att han skulle bli mycket förvånad om boendet stängdes ned.

– Det är en bra anläggning med bra standard. Vi har många frivilliga organisationer som ställer upp här i Olofsbo och vi bedriver också svenskundervisning på plats så det är synd om vi tappar allting.

Asylboendet i Olofsbo består av ett 60-tals stugor som disponeras av Bert Karlssons bolag Jokarjo på uppdrag av Migrationsverket. I dagsläget bor det drygt 200 personer på boendet och det är mestadels barnfamiljer. Bland de 200 boenden är 90 barn under 18 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.