Polisen misstänker att samma liga som salgit till mot flera hästgårtdar i Västsverige är igång nu igen. Foto: TT

Ett tiotal sadlar stals i natt

Uppdaterad
Publicerad

Ett tiotal sadlar stals i natt på en hästgård i Kungsbacka. Polisen misstänker att det är samma liga som varit igång tidigare som är i farten.

Polisen fick larmet strax innan klockan sju på onsdagsmorgonen. Det handlar om ett tiotal sadlar för 200 000 kronor som är borta och anmälaren är en kvinna som blev besluten på ett stort antal sadlar för några månader sedan.

– Det är förmodligen samma liga som varit igång tidigare. De är påhittiga. De har antagligen kartlagt var det är möjligt att stjäla och nu när det gått ett par månader sedan sist räknar de med att det finns nya sadlar att stjäla, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Fler kan drabbas

Det var i slutet av augusti som SVT rapporterade om en rad sadelstölder på flera platser i Västsverige. Nu tror polisen att fler gårdar kan vara drabbade.

– Just stall på hästgårdar kan vara lättare att stjäla på än andra platser eftersom man inte kan låsa dem hur som helst, säger Thomas Fuxborg.

Under onsdagsförmiddagen genomför polisen en brottsplatsundersökning på gården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.