Göran Jonasson är frustrerad efter helgens bränder i Kungsbacka. Foto: SVT

Frustration i villaområdet efter bränderna

Uppdaterad
Publicerad

Efter lördagsnattens bränder i Kungsbacka är frustrationen stor på Ringgatan i Östra Villastaden där två villor utsattes för brandattentat.

– Det måste ju vara en sjuk människa, säger Göran Jonasson vars villa drabbades.

Göran Jonasson är en av flera som drabbades av lördagsnattens bränder i Kungsbacka. På hans tomt försökte någon tända eld på familjens soptunna. Men efter att ha hört ljud vid soptunnan och känt röklukt kunde branden förhindras.

– Jag tycker det är förjävligt helt enkelt. Det måste ju vara en sjuk människa, säger han.

Ser ett samband

Under lördagsnatten larmades räddningstjänst och polis ut på inte mindre än fyra bränder i Kungsbacka. Två larm om villabränder på Ringgatan i Östra Villastaden, ett attentat mot kyrkan på Storgatan och en bilbrand i Varla. I bilen hittades under söndagen en död person och den händelsen utreder polisen som ett misstänkt mord.

Läs mer: Polisens nya teori efter misstänkta mordet

Polisen är övertygad om att samtliga bränder var anlagda och man jobbar efter en hypotes att de har ett samband.

”Alltid någon som blir drabbad”

Göran Jonasson, vars villa drabbades, har jobbat som brandman i 40 år och åkt ut på otaliga larm om bränder.

– Jag har varit ute och släkt bränder som är anlagda och det är ju alltid någon som blir drabbad, säger han.

Även Helena Skårbratt, som fick se sin altan brinna ned och som vi berättat om tidigare, känner en frustration över bränderna.

– Det har ju brunnit flera gånger här i området. Jag hoppas ju att man får tag i den personen som har gjort det här, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.