Foto: Amanda Pettersson

Raserat hotell byggs upp igen efter branden

Uppdaterad
Publicerad

Gottskär hotell utanför Kungsbacka brann ner till grunden i en misstänkt anlagd brand i mellandagarna. Nu tar ägarna beslutet att återuppbygga den totalförstörda huvudbyggnaden.

– Det blir en stort åtagande för vår familj och vårt företag. Men det är detta vi kan och vill och har jobbat för i många år, säger Stefan Pettersson, delägare och vd i ett pressmeddelande från det familjeägda hotellbolaget.

Försäkringspengar

Familjeföretaget och fastighetsägaren Eksta bostads AB har tagit ett gemensamt beslut att återuppbygga huvudbyggnaden som brann ner natten till den 30 december i fjol. Detta efter slutbesked om försäkringsbolagens ersättning.

Men det kommer behöva läggas till ytterligare investeringar från bolagen för att klara återuppbyggnaden, enligt pressmeddelandet.

Våren 2019

Bygglovsansökan ska lämnas in i dagarna till Kungsbacka kommun. Om allt går enligt planerna ska nybygget stå klart nästa vår.

I huvudbyggnaden som totalförstördes i branden fanns reception, restaurang och konferenslokaler. Andra byggnader som inte berördes av branden används fortfarande för verksamheten.

Mannen som inledningsvis greps och häktades för mordbrand är släppt. Men förundersökningen kring den misstänkt anlagda branden pågår fortfarande, uppger polisen i Kungsbacka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.