Misstänks ha fuskat med ersättningen – nämndeman från SD tar paus

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraten Ludvig Andersson misstänks ha begärt ersättning för inkomstbortfall för en anställning han inte längre har. Nu tar Ludvig Andersson en paus från samtliga politiska uppdrag. Det skriver han och partiet i varsitt pressmeddelande.

Ludvig Andersson skriver att han inte haft någon vilja att göra fel. Han är sedan tidigare avstängd från sitt uppdrag som nämndeman på Förvaltningsrätten i Göteborg medan utredningen pågår.

I pressmeddelandet framgår även att han kan ha fått ut felaktig ersättning från sitt uppdrag som kommunpolitiker i Halmstad.

Enligt Andreas Ahlqvist, ordförande för SD Halmstad, är partiet överens med Ludvig Andersson om att han ska betala tillbaka all felaktig ersättning.

Ludvig Anderssson är ledamot i regionfullmäktige i Halland och kommunfullmäktige i Halmstad, samt partikassör för Sverigedemokraterna i Halland. Han sitter också som suppleant i partistyrelsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur vanligt är det att nämndemän fuskar med ersättningen? Det svarar lagmannen Helena von Braun på i klippet. På bilden: Ludvig Andersson (SD) som polisanmälts för bedrägeri. Foto: TT/Roger Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.