Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är på något sätt lite hotfullt om man lägger spik i parken” – hör Janne och Elis Bladh berätta om skadegörelsen i skateparken Freden i Varberg. Foto: Rebecka Block/SVT

Skateboardparken Freden i Varberg vandaliseras – skadegörelse har polisanmälts 25 gånger

Uppdaterad
Publicerad

Glasburkar med målarfärg som blandats med spik och glassplitter på ramperna. Det är några av vandaliseringarna som pågått sedan skateparken Freden i Varberg invigdes – för snart ett år sedan.

– Det är på något sätt ett hat mot skejtarna, säger Elis Bladh, en av åkarna som ofta besöker skateparken Freden i Varberg.

Runt 25 polisanmälningar har gjorts om skadegörelse på skateparken sedan parken invigdes sommaren 2023. Både kommunen och åkarna har tröttnat och planerar nya åtgärder.

I klippet hör du vilka åtgärder kommunen har på gång för att stoppa sabbet.

Målarfärg med spik i

Under helgen hade glasburkar med målarfärg och spik kastats ut på flera ramper, vilket blir både farligt för åkarna och kostsamt för kommunen, enligt enhetschefen för anläggningar, Peter Gårdestedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.