– Jag är noga med att kolla källkritik. Det räcker inte med att se nyheten på ett ställe, säger Lenny Niklasson.
Han berättar att han är intresserad av lokala nyheter och försöker till exempel hänga med i lokal politik genom att följa politiker i sociala medier.
Riktigt lokalt eller stora världsnyheter
– Jag är intresserad av riktigt lokala nyheter, typ här i Åsa, och av riktigt stora världshändelser. Mellanstora nyheter från exempelvis Norge eller utanför Halland intresserar mig inte, säger Lenny Niklasson.
Kollar varje dag i skolan
– Vi kollar på SVT:s nyheter varje morgon i skolan. Det är så jag tar del av nyheter, berättar Jakob Larsson.
Bredvid honom sitter Emil Sunberg som tycker att det ibland kan bli lite för mycket rapportering om ett och samma ämne.
– Om det blir för mycket så orkar man till slut inte lyssna mer. Rapporteringen om Trump och valet i USA är ett sådant exempel, säger han.
Flera av dem som var på plats när SVT besökte verkstaden berättar att de har sociala medier som primär nyhetskälla. Men det är viktigt med trovärdighet.
– Jag lyssnar mycket på radio och gillar nyheter som har med musik att göra, säger Fardwsa Mohammed.
Projktet: ”Lite snack och mycket verkstad”
Tanken med projektet är att svensk- och utlandsfödda ungdomar ska mötas och lära känna varandra genom ett gemensamt intresse, att mecka med bilar. Bakom projektet ligger initiativtageren och filmaren Edvin Öberg som tidigare gjort filmen EPA-folket om ungdomarna i Åsa.
Kungsbacka kommun har tillsammans med Region Halland som finansiär startat projektet som är syftar till att främja integration. Inte bara för ungdomarna som medverkar i projektet utan även för en bredare publik då verkstadsträffarna i Åsa ska filmas och användas som utbildningsmaterial.