Så här såg Magnus Sundströms fastighet i Trönninge ut på lördagen. Foto: Magnus Sandström

Vattnet har sjunkit undan

Uppdaterad
Publicerad

I Trönninge stod vägar och fastigheter under vatten sent på lördagen – men på söndagsmorgonen hade det runnit bort.

– Vi vågar inte ta bort vallarna än, säger Trönningebon Magnus Sandström.

Halmstad kommun avvecklade på söndagsmorgonen den särskilda stabsledning som varit igång under fredagen och lördagen för att hantera översvämningarna.

– Vi har haft en insatsledare ute i bland annat Trönninge och konstaterat att vattnet har sjunkit undan under natten. Och eftersom det inte väntas något stora mängder regn i dag och de närmaste dagarna framåt ser det ljusare ut nu, säger Peter Stened, ledningsoperatör för räddningstjänsterna i Halland.

Hur många översvämningslarm som räddningstjänsterna i Halland hanterat under fredagen och lördagen kan Peter Stend inte svara på.

– Vi har fått prioritera det som är allvarligast sett till rent värde, säger han.

”Vågar inte ta bort vallarna”

Trönninge har troligen, som SVT Nyheter Halland tidigare rapporterat, drabbats hårdast. Där stod vägar och fastigheter under vatten på fredagen och lördagen.

Magnus Sandström bor på översvämmade Forsängsgatan och kan bekräfta att vattnet på söndagsmorgonen sjunkit undan.

Forsängsvägen på lördagen. Foto: Magnus Sandström

– Vi hade fortfarande vatten upp till fastigheten sent i går kväll, men i morse var det borta. Vi vet inte om det beror på om något stopp i dagvattenledningarna har åtgärdats eller om det kan stiga igen om det börjar regna, så vi vågar inte ta bort vallarna än, säger Magnus Sandström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.