Foto: André Tajti

Explosionen kan ha varit en handgranat

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar och fönster skadades vid en kraftig smäll i centrala Landskrona vid midnatt. Nu söker polisen en cyklist som sågs i närheten.

Strax före midnatt på tisdagen hörde flera personer en explosion vid Tränggatan i Landskrona. Många ringde in till polisen.

Sydsvenskan skriver att det troligtvis är en handgranat som smällt. Men Anders Nordberg på polisen i Landskrona säger att de fortfarande väntar på att få veta vad teknikerna kommer fram till innan de kan säga att det faktiskt är så.

I november briserade en handgranat på samma gata.

Tre bilar fick skador vid explosionen och flera fönster i de intilliggande husen splittrades.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt. Men de söker en man som cyklat i närheten Tränggatan. Om händelsen har några kopplingar till det bråk som ägde rum i centrala Landskrona på tisdagsförmiddagen när en 25-årig man sköts i båda benen är för tidigt att säga.

– Det är klart att när två så här allvarliga händelser äger rum på bara 12 timmars måste vi ju titta på det så i nuläget utesluter vi inget samband men vi har inget som tyder på det just nu, säger Anders Nordberg, polisinspektör på lokalpolisområde Landskrona.

Nattens explosion rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.