En man i 40-årsåldern häktades under fredagseftermiddagen vid Helsingborgs tingsrätt misstänkt för ett mord på Planteringen i början på veckan. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt för mordet på Planteringen i Helsingborg häktades

Uppdaterad
Publicerad

En man sköts ihjäl i ett bostadsområde på Planteringen under tisdagsnatten. Några timmar senare greps en misstänkt. Nu är han häktad.

Flera skott avlossades under tisdagsnatten på Planteringen i Helsingborg. Där sköts ett man i 30-årsåldern ihjäl i ett bostadsområde som flera personer bevittnade.

Greps på tåg

Drygt två timmar efter mordet klev flera poliser på ett tåg från Helsingborg på väg söderut, efter tips till till polisen. Där grep de en man i 40-årsåldern som nu misstänks för mordet.

Kriminellt belastad

Mannen förekommer i flera domar och lämnade så sent som förra året en anstalt efter avtjänat straff. Han har tidigare blivit dömd för flera grövre brott såsom grovt vapenbrott.

SVT Nyheter har förgäves sökt åklagare och försvarsadvokat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 30-åråldern sköts ihjäl på planteringen under natten mot tisdagen. Det är den andra dödsskjutningen i Helsingborg på kort tid. Hör polischefen berätta mer i klippet ovan. Foto: Johan Nilsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.