15 år gammal hamnar han i polisens brottsregister för första gången efter att ha snattat.
Som 18-åring grips han och sitter nu häktad efter en polisrazzia, misstänkt för grova narkotikabrott.
”Det finns behov att testa gränser”
Låt oss backa tillbaka till när han var 15 igen. Kort efter snatteriet anmäls han igen, den här gången för att han bär ett kolsyrevapen. Nu öppnar socialtjänsten en utredning men går inte vidare med någon insats.
Man anser att han som 15-åring befinner sig i en fas i livet då den egna identiteten skapas. ”En tid som präglas av ett frigörelsebehov från vuxenvärlden och det finns ett behov att testa gränser”, skriver de.
Men under tiden som följer kommer det in både orosanmälningar och nya brottsmisstankar mot honom.
Återigen avslutar socialtjänsten utredningar utan åtgärder eftersom både familjen och pojken själv avböjer hjälp.
Slår en gatsten i huvudet på en ung pojke
Som 16-åring misstänks han för grov misshandel. Offret slogs med en gatsten i huvudet och fick fraktur på skallbenet och blödningar i hjärnvävnaden.
Socialtjänsten gör nu bedömningen att han börjar etablera ett kriminellt beteende.
Då har det inte ens gått ett år sedan man gjorde bedömningen att han hade behov av att testa gränser.
Tingsrätten bestämmer att han ska gå en samtalsserie för att komma på bättre tankar. Men i samband med att samtalsserien ska påbörjas lämnar han positiva drogtester på opiater och cannabis. Han dyker sedan inte upp något mer.
Samma månad misstänks han för narkotikabrott. Därför avbryter socialtjänsten samtalsserien och ersätter den med 12 träffar för reflekterande samtal om narkotika och brott.
Från duktig elev till att sälja droger på skolan
Han grips flera gånger med droger på sig, bland annat syns han när han säljer droger till elever på sin gamla skola. Socialtjänsten ser att det är på väg åt fel håll, trots pågående insatser. Knappt två månader efter att kontakten på en narkotikamottagning avslutas, misstänks han återigen för narkotikabrott.