Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man kan snabbt och tidigt komma in till Mini-Maria och vi kan göra en bedömning och påbörja behandlingen ganska fort”- hör verksamhetsutvecklaren Lena Danielsson i klippet ovan. Foto: TT/Eva Danielsson/SVT

Mini-Maria öppnar i Östersund – ska hjälpa unga med missbruksproblem

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska ungdomar i länet som har bekymmer med alkohol, droger, eller spel om pengar få lättare hjälp. Till hösten öppnar en Mini-Maria mottagning i Östersund.

Mini-Maria är ett etablerat koncept i landet som drivs i samarbete mellan sjukvård och kommun. Här får ungdomar hjälp av både socialtjänst och sjukvård på samma ställe.

– Ungdomar som har behov eller föräldrar kan kontakta oss direkt, man kan ta kontakt utan att det görs någon utredning eller fattar beslut om insatser, säger verksamhetsutvecklaren Lena Danielsson.

Samverkan mellan kommunerna

Mottagningen riktar sig mot personer under 21 år. Mini-Maria drivs i samverkan med alla kommuner i länet.

– På det här sättet så blir det en jämlik vård över hela länet där man även i de lite mindre kommunerna kan få tillgång till de här insatserna, säger Lena Danielsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.