Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anton Hammar (S) oppostionsråd menar att C inte varit intresserade av dialog, något Lennart Raswill (C) tillbakavisar. Foto: Lukas Johansson/SVT

Oppositionsrådet saknar samarbete – ”Vi har sträckt ut handen”

Uppdaterad
Publicerad

Igår valdes Lennart Raswill (C) till nytt kommunalråd i Ragunda kommun. Oppositionen hade hellre sett en block-överskridande överenskommelse för att få ett majoritetsstyre.

– Vi har sträckt ut handen upprepade gånger och varit redo att samarbeta, säger Anton Hammar (S) oppostionsråd.

Under tisdagskvällen hölls ett extra kommunfullmäktige i Ragunda kommun där Lennart Raswill (C) valdes till nytt kommunalråd.

Alliansen med C, M, KD och AfR har 11 mandat i kommunfullmäktige. S och V, som utgör oppositionen, har också 11. SD har 3 mandat. Allianspartierna fick stöd av SD i voteringen och centerpartiets kandidat Lennart Raswill vann omröstningen med 14 röster mot oppostionens 11.

Inte nöjd

Anton Hammar (S) oppostionsråd hade istället velat se en överenskommelse mellan C och S, men menar att Centerpartiet inte varit intresserade av dialog.

Lennart Raswill (C) menar o andra sidan att de också försökt samarbeta med Socialdemokraterna.

– Vi har sträckt ut handen minst lika mycket som dem men de vägrar ta den, säger han.

Hör oppostionsrådets kritik mot styret i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.