Kristofer Berglund är skadad och måste opereras. Foto: Pontus Lundahl /TT

HV-stjärnan missar resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s backstjärna Kristofer Berglund är skadad och måste opereras. Det innebär att Berglund blir borta resten av säsongen

Det var i andra perioden i torsdagens SHL-match mot Örebro som Berglund skadade axeln i samband med att han fick en tackling.

– Röntgen har visat att Kristofer har en fraktur och han kommer att opereras i nästa vecka. Tyvärr är rehabiliteringen så lång att Kristofer missar resten av säsongen, säger HV71:s läkare Jonas Kalman på klubbens hemsida.

Sportchefen Johan Hult fick det tråkiga beskedet under fredagsförmiddagen och nu kommer klubben att försöka hitta en ersättare för Berglund.

– Vi får sondera terrängen nu, det är inte bara att hitta en spelare – den spelaren måste också passa in i HV71, säger Johan Hult.

Sju spelare på skadelistan

HV71 har nu fler tunga namn på skadelistan. I början på veckan skrev Andreas Frostemark som är sjukgymnast på HV71 på deras sajt att sex spelare saknas förutom Berglund.

– Det är olyckligt att få så här många skador i oktober. Det är en månad då det är väldigt tätt med matcher, säger Johan Hult.

Men det finns ljusningar i skademörkret.

– Cederholm, Wännström och Sweatt kan förhoppningsvis vara tillbaka i spel nästa vecka, berättar HV:s sportchef.

Även målvakten Linus Söderström kan vara spelklar i nästa vecka. På målvaktssidan har klubben Jonas Gunnarsson på lån från Malmö till och med sista oktober.

Pierre Engvall, nyckelbensbrott. Blir borta cirka tre månader.

Martin Thörnberg, meniskskada i knät. Blir borta cirka fyra veckor.

Bill Sweatt, ljumskproblem. Kan vara tillbaka på lördag.

Jacob Cederholm, hjärnskakning. Kan vara tillbaka nästa vecka.

Sebastian Wännström, mjukdelsskada. Kan vara tillbaka nästa vecka.

Linus Söderström, överbelastningsskada. Kan vara tillbaka nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.