Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En första skiss för nya arenan släpptes tidigare i år – nu är det osäkert om den kommer stå klar 2025. Dagens beslut kan innebära att det blir först 2028. Foto: Värnamo kommun

Kommunstyrelsens beslut: Skjut på arenan tre år

Uppdaterad
Publicerad

Vid kommunstyrelsens budgetmöte på onsdagen blev det ett ja till oppositionens förslag att skjuta på bygget av en ny fotbollsarena i Värnamo. Det var P4 Jönköping först att berätta. Detta eftersom centerpartisten Johan Hilding och oppositionen röstade för att vänta med att bygga.

– Jag är inte emot arenan men just nu är det så mycket annat som vi behöver pengar till, säger Hilding till SVT.

Det var förra veckan som oppositionens förslag att skjuta upp arenabygget kom. Och idag togs alltså beslut i samband med budgetmöte i kommunstyrelsen  i Värnamo.

– Vi måste värna om kärnverksamheten och tänka på det allmänna ekonomiska läget vi har, säger Johan Hilding (C).

Stöd från medlemmar

Planen från den styrande alliansen är att arenan som kommer kosta cirka 210 miljoner ska stå klar 2025. Men enligt Johan Hilding har han fått samtal från andra centerpartister som tycker som han.

– Jag känner att jag har stöd för att vi behöver vänta med det här, säger han.

Definitivt beslut om att bygga arenan eller skjuta fram det ska tas i kommunfullmäktige den 21 juni. Alliansen har 26 mandat och övriga partier 25. Står Johan Hilding (C) fast vid sin uppfattning då så blir det alltså ingen arena förrän om tre år.

Är det inte viktigt för Värnamo som kommun att snabbt få fram en arena som klarar kraven för ett elitlag?

– Det finns mycket som är viktigt för Värnamo, inte bara fotbollen, säger Hilding.

En del Värnamobor tycker att det kan vara rimligt att skjuta på ett arenabygge, se mer i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Turerna kring en eventuellt ny arena i Värnamo har fått en sponsor att reagera och ställa krav. Om bygget skjuts på framtiden anser sig storsponsorn Liljedahlsgruppen inte kunna bidra längre utan hotar då med att dra sig ur samarbetet. Foto: Fredrik Weibulll/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.