Foto: Philip Naskret/SVT

Polisen lägger ned utredning

Uppdaterad
Publicerad

Polisjakten slutade med att tre personer fick föras till sjukhus efter att den jagade bilen kraschat in i ett träd vid Sandagymnasiet i Huskvarna. Polisen anmälde sig själva efter händelsen, men nu läggs utredningen ner.

Det var den 26 augusti i år som jakten gick över bland annat gång- och cykelvägar i Huskvarna. Efter en stund tappade polisen bort bilen. Kort därefter hittades den krockad in i ett träd på Öxnehaga. Bilen var anmäld stulen.

Polisen anmälde sedan sig själva men nu läggs utredningen alltså ner, enligt Jönköpings Posten.

Enligt uppgifter till tidningen ska bilisten försökt köra ifrån polisen och det blev en biljakt i över 100 kilometer i timmen. Två personer fick lindriga skador och en person vårdades efter olyckan för livshotande skador på Universitetssjukhuset i Linköping.

Ärendet som utretts av polisens avdelning för särskilda utredningar med rubriceringen tjänstefel och misshandel har lagts ned med motiveringen att det inte finns någon anledning att fullfölja den. Enligt polisen kan en ytterligare utredning inte förväntas leda till att brott kan styrkas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.