Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Youssef väntar på svar om varför hennes mamma mördades. Foto: Ulrica Abrahamsson/SVT

Saras mamma hittades mördad i Taberg – vill ha svar

Uppdaterad
Publicerad

Den 20 mars meddelar polisen att de hittat en mördad kvinna i ett skogsområde i Taberg, strax söder om Jönköping. Morgonen därpå ringer de på dörren hemma hos 17-åriga Sara Youssef i Mantorp och berättar att det är hennes mamma. Hon och resten av familjen har då letat i nästan en månad.

Saras mamma, Joullnar, försvann från hemmet i Göteborg den 24 februari. Sara förstod direkt att hon inte höll sig borta frivilligt.

– Vi skulle fira hennes födelsedag på kvällen. Hon skulle aldrig hålla sig borta och framförallt inte när jag och min bror var där och hälsade på.

Mordet i Taberg
Sara vill ha svar på vad som hände hennes mamma, så att hon kan få börja sörja. Foto: Ulrica Abrahamsson

Sara och hennes bror bor i Mantorp med sin pappa och hans sambo. Joullnar bodde med sin syster och mamma i Göteborg. De första dagarna efter försvinnandet var alla engagerade i att söka efter henne.

– Alla, utom polisen. De sa att hon kanske höll sig borta frivilligt.

Ung man greps dagen efter

Dagen efter Joullnars kropp hittades greps en man i 20-årsåldern. Han har sedan dess suttit häktad, misstänkt för att ha mördat henne. Han är även misstänkt för gravfridsbrott.

Åklagare Pernilla Törsleff har under hösten sagt att åtal snart är att vänta.

– Jag och min klient har precis tagit del av förundersökningen, säger Andreas Grudemo, som försvarar 20-åringen.

Åtalsfristen går ut den 16 januari.

– Jag ser fram emot att få läsa förundersökningen och vara med på rättegången. Det kanske låter konstigt, men jag behöver få sörja. Det har jag inte kunnat än, säger Sara Youssef.

I klippet berättar Sara om sin mamma och hur hennes död har påverkat henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Taberg

Mer i ämnet