Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ostraffade personer” – hör åklagare Jonas Fjellström som åtalar flera personer i Norrbotten misstänkta för att jobba åt Dalennätverket. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Dalens narkotikanätverk i Norrbotten knäckt – sex personer åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer från Norrbotten åtalas nu för att ha varit Dalennätverkets grossister i nordligaste Sverige. Nätverket har delat upp stora delar av länet – och styrts från Irak av en man misstänkt för att ha mördat en gängledare.

För polisen i Norrbotten startade allt med tips om att Dalennätverket rekryterat flera, sedan tidigare, relativa noviser som narkotikagrossister.

Utredningen fick vidare fart när polisen slog till mot en man som misstänktes för folkbokföringsbrott. I bostaden hittades stora mängder amfetamin.

Spåren ledde vidare

Fortsatt polisarbete ledde vidare till en kvinna i Luleå och en kvinna samt två män i Kiruna. Tillsammans misstänks de, styrda av en man som numera är gripen för mord på gängledaren ”Benzema” i Irak, ha delat upp marknaden i Norrbotten.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.