Under snart en månads tid har SVT Nyheter Norrbotten försökt att få kontakt med styrelseordförande Patric Burman. Hittills har alla kommentarer om bolaget hänvisats till honom och på sajten allabolag.se är han den ende registrerade styrelseledamoten.
Men inte heller Gällivare Sportklubbs alpina – som igår berättade att de inte kommer att kunna träna på Dundret – för just nu några samtal med ledningen.
– Nej, vi har ingen förhandling med dem över huvud taget. Vi har bara fått en summa presenterad för oss som de vill ha för att vi ska få fortsätta vår verksamhet, säger Janne Pemberton, medieansvarig i Gällivare Sportklubbs alpina sektion.
Bolaget ville nämligen ha 420.000 kronor av Gällivare Sportklubbs alpina sektion för träning på skidanläggningen för resterande del av säsongen. Vilket är ett krav som föreningen ser som helt orimligt.
Förlusttyngda år
För knappt fyra år sedan fick Dundret en ny ägargrupp som skulle få fart på anläggningen efter många förlusttyngda år. Man har också investerat tungt i skidlift och hotellfaciliteter.
Men nu är det alltså kris igen. Hur stor den är svårt att veta på grund av tystnaden.
Det vi vet är det senaste bokslutet visar ett rörelseresultat på drygt minus tio miljoner. Även de de föregående fyra åren har inneburit miljonförluster.
Oro för framtiden
I Gällivare SK är man orolig för anläggningens framtid.
– Det känns väldigt skakigt med vd:ar som kommer och går och även om man tittar på styrelsen så är det många som kommer och går där också. Vi har ingen aning om vad som hända skall, säger Janne Pemberton.
Dundret är inte bara en angelägenhet för de alpina tävlingsåkarna, utan i högsta grad även för Gälllivare kommun som också är inblandad i arbetet att hitta en lösning.
”Det är inte bra för någon”
– Vi har haft en kontinuerlig dialog sedan vi träffades första gången i oktober för att diskutera förutsättningarna framledes, säger Henrik Ölvebo (MP), andre vice ordförande i kommunstyrelsen.
Hur oroad är du över vad som händer nu?
– Det känns inte alls bra. Det är inte bra för någon av parterna, så det är viktigt att vi hittar en kortsiktigt och en långsiktigt bra lösning.