Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Stefan Krol, vd för Bofors testcenter hur han ser på Miljöprövningsdelegationen avslag. Foto: Edina Foric/SVT

Bofors ansökan om att utöka skjutandet på skjutfältet i Karlskoga avvisas

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Bofors testcenter i Karlskoga ansökte i fjol om att utöka testskjutningar av ammunition för att kunna möta efterfrågan på provskjutningstider – men efter flera turer får de nu ett nej av Miljöprövningsdelegationen.

– Det är ganska bekymmersamt att vi fick ett avslag, säger Stefan Krol, vd för Bofors testcenter

På Bofors skjutfält testas olika typer av sprängämnen som används i vapen och ammunition, bland annat i Ukraina.

Förra året ansökte företaget om att utöka testskjutningarna till 20 kvällar efter klockan 18 samt 10 helgdagar. För att kunna provskjuta på helgen måste det utgöra ett särskilt skäl, vilket Länsstyrelsen i Örebro godkände. Men beslutet överklagades och avslogs sedan av Mark- och miljödomstolen.

Bofors testcenter valde då att i sin tur överklaga det beslutet och ansökte om en villkorsändring. Men nu står det klart att Miljöprövningsdelegationen har avvisat ansökan.

Kommer inte överklaga

Stefan Krol berättar att man i nuläget inte kommer att överklaga Miljöprövningsdelegationens beslut.

– Det är nog ingen idé att överklaga det här, säger han.

Se och hör mer i videoklippet längst upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.