Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De senaste åren har Skatteverket märkt många fel när försäljningar av kryptovaluta deklareras. I klippet förklarar skatteinformatören vad man bör tänka på. Foto: Anton Johansson/SVT

Tänk på detta om du behöver deklarera Bitcoin eller annan kryptovaluta

Uppdaterad
Publicerad

Skatteverket har inför årets deklarationsperiod låtit meddela att de tittar extra noga på deklaration av handel med kryptovalutor. Skatteverket svarar här på tre frågor om hur fel kan undvikas.

I klippet ovan svarar Ulf Nilsson, skatteinformatör på Skatteverket, på tre frågor om vad du bör tänka på vid deklaration av kryptovalutahandel.

Unga aktiesparare: ”Intresset för krypto ökar igen”

Enligt Henrik Johansson, vd på Unga aktiesparare, har de märkt av ett ökande intresse bland unga. Fler väljer att investera i krypto de första månaderna det här året – en tendens de inte sett sedan 2021.

De här däremot inte överösts av frågor från medlemmar om hur man ska deklarera.

– De flesta av våra medlemmar investerar i produkter kopplade till kryptovalutor på ett ISK, då behöver man inte tänka på det särskilt mycket, är man osäker så tycker jag man ska fråga Skatteverket hur man ska göra, säger Henrik Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.