60-åring mördad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern hittades död i en brunn norr om Ödeshög på torsdagskvällen. Polisen misstänker mord, men saknar misstänkta.

Den döde hittades vid 19.30-tiden, sedan tips kommit in från anhöriga om en försvunnen person.

-Offret är inte identifierat, men vi utgår ifrån att det är samme person, säger Erik Thulin, informatör hos polisen i Östergötland.

Torpmordet

Misstänker mord

Den ensligt belägna fastigheten där brunnen finns ligger i närheten av Omberg, omkring sex kilometer norr om Hästholmen, och har få grannar. Polisen vill dock inte uppge varför man letat på just den platsen.

På grund av kroppens placering misstänker polisen mord och en förundersökning har inletts. Polisen är förtegen om detaljerna kring fyndet, men uppger att kroppen inte verkar ha legat länge på platsen.

Ingen misstänkt ännu

Polisens tekniker har under fredagen sökt efter spår i området. Förhör med vittnen samt anhöriga och vänner till den försvunne, som antas vara den döde i brunnen, fortsätter under dagen.

Än så länge misstänks ingen för brottet och polisen ber allmänheten höra av sig om de sett något ovanligt.

-Personer, fordon, allt av intresse i trakterna kring Omberg. Vi har ett stort arbete framför oss, säger Thulin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Torpmordet

Mer i ämnet