Rättpsykiatriska enheten i Huddinge Foto: Jessica Gow/TT

Misstänks för mord på gravid kvinna i Linköping – inte psykiskt sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för mord på en kvinna i 40-årsåldern i Linköping lider inte av en allvarlig psykisk störning. Det framgår av den rättspsykiatriska utredning som nu är klar.

Det var den 22 mars som den gravida kvinnan hittades död i en bostad i centrala Linköping. En man i 35-årsåldern anhölls i anslutning till händelsen och sitter sedan dess häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Oklar relation till varandra

Polisen har varit knapphändiga kring exakt vilken relation de båda har till varandra mer än att de kände varandra. Omständigheter i bostaden gjorde att polisen startade en utredning om misstänkt mord.

Rättsmedicinalverket skriver att det inte förelåg någon allvarlig psykisk störning varken vid gärningen eller vid den undersökning som sedan gjorts. Ytterligare undersökningar behöver inte enligt utredningen göras för att avgöra om 35-åringen kan dömas till fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.