Motala – Estetiskt bullerplank skyddar tennisen

Uppdaterad
Publicerad

-Det här blir inte vilket bullerplank som helst, säger fritidsoch kulturutskottets ordförande hans Abrahamsson(M) om det nya bullerplank runt tennisbanorna i Varamon som nu beslutats.

Frågan om bullret från tennisbanorna på Varamon har valsat runt i media under våren, där ett par boende i området lyckade få kommunen att förbjuda tennisspel på kvällar och helger.

Men nu har boende, kommun, politiker och tennisklubb gemensamt duskuterat frågan och bestämt att tennisbanorna ska omgärdas av ett bullerplank.

– Men det ska bli ett estetiskt plank, säger Hans Abrahamsson(M).

Planket ska tillverkas i grå eller ljusbrun plast som inte är rakt, utan böljar i s-form runt tennisen.

– På utsidan ska man kunna plantera klängväxter och blommor, säger Hans Abrahamsson. Allt för att det ska bli estetiskt och ingen trist pressenning som hängs för.

Men ett bygglov krävs och en ansökan har redan skickats in till byggnadskontoret, som lovat att snabbbehandla frågan.

– I juni ska det stå på plats, säger Hans Abrahamsson, som idag inte vet om det blir fler än tennisklubben och kommunen som delar på kostnaden – ca 200 000 kronor.

– Vi har ansökt om pengar från Östergötlands friidrottsförbund – det s k idrottslyftet, säger Hans Abrahamsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.