Foto: Mikael Nilsson

Bilexplosion i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En parkerad bil har förstörts i någon form av explosion som hördes i stora delar av Malmö.

Det var vid 00.20-tiden natten till onsdag som flera personer hörde av sig till polisen och larmade om att de hört en kraftig smäll vid Möllevångstorget. Detonationen ska ha hörts i stora delar av centrala Malmö.

När polisen anlände till platsen kunde de konstatera att detonationen kunde kopplas ihop med en bil som stod parkerad på Fagerstagatan och som förstörts i en explosion.

– Bilen har blivit påverkad i karossen av någon form av sprängladdning. Det är oklart vad för typ av sprängmedel, säger Morgan Eriksson, vakthavande befäl vid polisen syd till SVT Nyheter.

Enligt polisen ska explosionen skett i anslutning till bilens bensintank.

– Men det är för tidigt att säga hur det har gått till, det får den tekniska undersökningen avgöra, säger Morgan Eriksson.

Vittnen har kunnat höras på platsen och polisen kommer vara kvar under natten och fortsätta samla in vittnesuppgifter. Polisen vet ännu inte vem som äger bilen.

Ingen person har skadats i samband med händelsen och inga andra fordon har tagit skada av explosionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.