Skador efter explosionen. Foto: Mikael Nilsson

Detonation i villaområde i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion vid inträffade intill en villa strax utanför centrala Malmö, natten mot torsdag. Polisen bekräftar för SVT Nyheter att det är en garageport som sprängts, och att en familj bestående av sex till sju personer fanns i villan vid explosionen.

– Det var en riktigt kraftig smäll som hördes i hela Malmö, säger Peter Martinsson, vid Skånepolisen.

Strax efter ett-tiden bekräftade räddningstjänsten för SVT Nyheter att en detonation inträffat på i Valdemarsro, i Malmö.

– Vi håller på att undersöka platsen, men har precis konstaterat att det inte brinner, sade Daniel Gren, inre befäl räddningstjänsten Syd.

Den kraftiga detonationen inträffade efter halv ett-tiden, natten mot torsdag, på Staffanstorpsvägen i Valdemarsro. Klockan 00.42 kom första samtalet till polisen, därefter ringde flera oroliga personer in och larmade om smällen.

– Det har sprängts en garageport. Det var en riktigt kraftig smäll som hördes i hela Malmö, säger Peter Martinsson, vakthavande befäl vid polisen region Syd, till SVT Nyheter, och fortsätter:

– Hela porten är intryckt i garaget, och även ett tak intill har skadats.

Polisen: ”Ingen är fysiskt skadad”

En familj befann sig inne i den villa, till vilken den sprängda garageporten hör, när explosionen inträffade. Polisen vet i nuläget ingenting om någon eventuell hotbild mot någon av personerna som befann sig i huset.

– Det var sex till sju stycken personer där inne, enligt de uppgifter jag har fått. Ingen är fysiskt skadad, säger Peter Martinsson.

Polisens tekniker skickades under natten till adressen, och har inlett en undersökning av garageporten och området runtomkring i hopp om att få mer detaljerade svar på vad som hänt.

– Vi går också runt och pratar med folk för att undersöka om det är någon som har sett något. Det är ju många som hört en smäll, men vi vill ju veta om någon sett något innan eller efter den här smällen.

Vittnet: ”Allt skakade”

Ett vittne, som bor i närheten av den villa explosionen inträffade, berättar för SVT Nyheter att han var hemma när den kraftiga smällen hördes.

– Den var väldigt kraftig. Allt skakade och jag trodde att det var min värmepanne som hade gått sönder först, säger vittnet.

Även i går natt väcktes många Malmöbor av en kraftig smäll. Då inträffade en explosion i en bil vid Annelund. Polisen ser i nuläget inte någon koppling mellan de båda händelserna.

Under natten och tidiga morgonen har polisen knackat dörr i området för att få in vittnesuppgifter.

Dessutom har polisens tekniker varit på plats för att undersöka brottsplatsen.

– Men bombgruppen behövde inte kallas in, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.