Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En död kvinna hittades i söndags i ett vindskydd i naturreservatet Ekebacken i Lessebo. Nu har tre personer gripits misstänkta för mord. Foto: Rebecca Karlsson/SVT/Polisen

Kvinna hittades död i Lessebo – tre misstänkta för mord

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har nu gripits misstänkta för mordet på en kvinna som hittades död i ett vindskydd i ett friluftsområde i Lessebo i söndags.

De tre personerna greps och på onsdagskvällen har de begärts häktade, något som P4 Kronoberg var först med att rapportera.

– De greps under en insats som ägde rum på kvällen den 8 maj och sitter anhållna hos polisen i Växjö, säger Katarina Rusin, presstalesperson för polisregion Syd.

Kvinna hittad död i vindskydd i Lessebo

Kvinnan hittades död i ett vindskydd i friluftsområdet Ekebacken i Lessebo under söndagen. Offret är nu identifierat och närmast anhöriga är underrättade.

”Intensivt skede i utredningen”

I övrigt är polisen förtegen kring de gripna eller hur gripandet gick till.

– Vi är i ett väldigt intensivt skede i utredningen. Det vi gör nu är att hålla fortsätta förhör med de gripna och eventuella vittnen, säger Katarina Rusin.

Samtliga tre misstänkta nekar till brott.

SVT Nyheter har sökt åklagare Jonny Philipsson, som avböjt att svara på några frågor om utredningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning om misstänkta mordet i Lessebo – på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad död i vindskydd i Lessebo

Mer i ämnet