Att Kronoberg toppar listan beror på målvakten Thomas Ravelli och backen Joachim Björklund. Foto: Frank Augstein och TT

Kronoberg bäst på duktiga fotbollsspelare

Uppdaterad
Publicerad

Kronobergs län har producerat flest fotbollsspelare till herrlandslaget, i förhållande till antalet invånare. Det visar en sammanställning som Scoop gjort.

Genom att söka i arkiv, klubbarnas hemsidor och Svenska fotbollsförbundets statistik har Scoop kartlagt vilka spelare som representerat herrlandslaget i fotboll under perioden 1970-2015.

Sammanlagt rör det sig om 436 spelare, och enligt tidskriften går det alltså åt 12 796 kronobergare för att producera en herrlandslagsspelare. I Stockholms län är samma siffra 37 230.

I topp tack vare Ravelli

För att producera en herrlandskamp gick det istället åt 519 kronobergare, och återigen toppar man listan. I exempelvis Blekinge är siffran 880.

Att Kronoberg toppar listan beror på målvakten Thomas Ravelli och backen Joachim Björklund som tillsammans spelade 221 landskamper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.