Osäkert om rallyt stannar i Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det var svårt för både besökare och medtävlande att hitta boende under Sydsvenska rallyt hoppas kommunen på en repris till nästa år.

Efter en hektisk rallyfest har nu lugnet lagt sig över campingen i  Tingsryd. Helgens tredje deltävling i Rally-SM gav ett rejält klirr i kassan för besöksnäringen.

– Det var mycket folk här och vi hade fullbelagt så vi fick skicka vidare folk, säger Ladda Pomroangnam som är delägare i den lokala campingen i Tingsryd.

Sydsvenska rallyt

Samtliga 220 campingplatser fylldes av rallyentusiaster. Och även om antalet besökare till rallytävlingen ännu inte fastställts så uppskattar Sydsvenska rallyt att det rör sig om uppemot 30 000.

Men om det blir en rallyfest i Tingsryd även nästa år återstår dock att se. Under helgen tvingades många av de tävlande att bo i Växjö eftersom det inte fanns tillräckligt med boende i Tingsryd.

– Det får förbundet avgöra mendet kan ju hänga på boende och sådant men jag vet ännu inte hur det blir, säger Anders Karlsson som företräder Sydsvenska rallyt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sydsvenska rallyt

Mer i ämnet