Två personer har gripits efter en polisinsats i Södertälje. Polisen fick skjuta varningsskott vid ingripandet. Foto: Blåljusbilder

Två män häktade för grovt vapenbrott i Ronna

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen fick polisen larm om att flera personer ska ha setts med vapenliknande föremål utanför ett bostadshus i Ronna. Två yngre män greps – och på söndagen häktades bägge misstänkta för grovt vapenbrott, uppger LT.

Larmet kom in 20.18. En person ringde och larmade att man sett flera personer utanför en bostad med vapenliknande föremål i stadsdelen Ronna i Södertälje. När polis kom till platsen hittade de personer som stämde in på de signalement de fått och det uppstod någon form av situation där polisen avlossade ett varningsskott.

Flera fynd ska ha gjorts på platsen, men vad det handlar om vill polisen inte gå in på. Två män är gripna misstänkta för grovt brott mot vapenlagen och grovt vapenbrott.

Ingen person skadades vid ingripandet.

Polisen har spärrat av platsen där gripandet skedde.

– Vi har tagit dit hund för mersök och kommer sedan påbörja dörrknackning, sa Rebecca Landberg, polisens presstalesperson i fredags.

Två häktade

På söndagen häktades två unga män misstänkta för grovt vapenbrott, uppger LT.

– Det för att man hittade ett vapen som bedöms vara äkta, säger åklagare Anna Telg till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.