Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör utvecklingschefen Lisa Edholm berätta om hur lokalbristen har påverkat verksamheten och hur de på sikt ska lösa situationen. Foto: SVT

Fler elever har lett till lokalbrist i anpassad grundskola i Årby: ”Inte nöjda”

Uppdaterad
Publicerad

Anpassad grundskola i Årby i Eskilstuna befinner sig i en utmanande situation gällande brist på lokaler, mycket på grund av att antalet elever har ökat. Nu ser kommunen över möjligheten att flytta skolan.

– Vi ser en ökning bland de elever som vi får in. Dels är det personer som kommer från andra länder men också generellt bland hela gruppen av elever i anpassad skola, säger Lisa Edholm, utvecklingschef för grundskolorna i Eskilstuna.

Minskad trygghet

Eleverna på Årbys anpassade grundskola har under det senaste året upplevt en minskad trygghet. Det är något som kommunen har sett i skolenkäten som elevernas vårdnadshavare svarar på varje år.

Skolneddragningar i Eskilstuna

Minskningen kan bero på lokalbristen, men även andra faktorer.

– Det kan vara allt från lokaler till hur situationen har sett ut i Årby. Det här är något man mäter över tid och ett år kan dippa för att sedan tas igen nästa år, säger Lisa Edholm.

Ser en ljusning

Trots att det råder brist på utrymme i verksamheten kan det ske en ljusning framöver – även om det är en temporär lösning.

– Nu får vi tillgång till lite mer lokaler i och med att elevantalet sjunker på Årbys grundskola. Där tittar vi just nu på hur vi kan anpassa de lokalerna, säger Lisa Edholm.

På längre sikt ser kommunen över möjligheten att flytta Årbys anpassade grundskola.

I klippet berättar utvecklingschef Lisa Edholm om hur lokalbristen har påverkat verksamheten och hur de på sikt ska lösa situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolneddragningar i Eskilstuna

Mer i ämnet