Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ordförande i Barnens Bästa i Bettna berätta hur de arbetar för att rädda skolan. Foto: Frida Gunnvald

Förening vill rädda skolan i Bettna: ”Vi kan inte bara sitta och vänta”

Publicerad

Kyrkskolan i Mellösa, blir kvar efter beslut i Flens kommunfullmäktige under måndagen. Snart väntas beslut om Bettna skola och föreningen ”Barnens Bästa i Bettna” ser beslutet om skolan i Mellösa som en väg i rätt riktning.

– Det är positivt att de ser värdet i att landsbygdsskolor får finnas kvar, säger Robin Jansson, ordförande i föreningen Barnens bästa i Bettna.

Föreningen, som framförallt består av föräldrar till barn på Bettna skola, startades strax efter nedläggningsförslaget av skolan.

Fixa fotbollsmål

Tillsammans med lokala idrottsklubbar, PRO och hembygdsföreningen hoppas de kunna bevara skolan.

– Vi har redan gjort en del små insatser. Vi har anordnat en ljusmanifestation och sen har vi bett om ett underlag från skolan om vad vi kan hjälpa till med. Vi har även pratat med fotbollsklubben Bettna AIS om att skolan skulle kunna ta över överblivna fotbollsmål, berättar Robin Jansson.

Har en plan B

Nästa vecka väntas det fattas beslut om skolans framtid. Föreningen är förberedd både på ett negativt och positivt besked.

– Vi har en plan B också, men det är inte så mycket vi pratar om just nu eftersom vårt huvudmål är att bevara den kommunala skolan, säger Robin Jansson.

Hör ordförande i Barnens Bästa i Bettna berätta hur de arbetar för att rädda skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.