Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mitt under SVT:s intervju med räddningstjänsten blossar branden upp i bakgrunden – och insatsledaren tvingas springa iväg. Foto: SVT

Storbranden i Katrineholm blossade upp igen: ”Nu ser det illa ut”

Publicerad

Dagen efter branden i industriområdet i Katrineholm riktade räddningstjänsten in sig på eftersläckning – som stundtals blev dramatisk.

Det var på måndagskvällen som det larmades om att det börjat brinna i industriområdet Värmbol i Katrineholm. Dagen efter var räddningstjänsten fortfarande kvar.

– Vi jobbar med den konstruktionsbrand som vi har i taket, säger insatsledaren Patrik Mannsbart.

Prognosen är nu att räddningstjänsten ska kunna avveckla under kvällen, och enbart vara kvar för att bevaka under natten.

Exakt vad som orsakat branden är oklart.

Insatsledaren: Svetsutrustning kunde ha exploderat

Tidigare har man känt till att det funnits både batterier och fordon i lokalen som brunnit, men under tisdagen upptäcktes det även svetsutrustning i närheten av byggnaden. Något som hade kunnat orsaka ytterligare skador.

– Det var tur att den inte hade gått till sprängning, säger Patrik Mannsbart.

Utrustningen har slängts i sjön, enligt Mannsbart, och utgör inte längre någon fara på brandplatsen.

I klippet ovan: Se bilder från de branddrabbade lokalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.