Flera anlagda bränder utanför lägenheter i Husby

Uppdaterad
Publicerad

På bara fyra dagar har det varit fem bränder i Husby, samtliga strax intill lägenheter.

I fredags morse vaknade boende i en trappuppgång i Husby i nordvästra Stockholm av röklukt, bildäck brann utanför en lägenhetsdörr. Ingen skadades men det blev skador på fasaden och händelsen utreds som mordbrand.

Sedan dess har bränderna fortsatt, senast under natten till måndagen.

– Det började brinna i någon form av bråte utanför en lägenhet, vi var där med räddningstjänsten och spärrade av, säger Anna Westberg på Stockholmspolisens ledningscentral.

Loftgångar, trapphus och uteplatser

Totalt har det sedan 9 augusti varit fem likartade bränder på olika adresser i Husby, samtliga alldeles i närheten av lägenheter.

– Det har brunnit i loftgångar, trapphus och på uteplatser, berättar Towe Hägg, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Bränderna har skett inom ett begränsat område i Husby, på några hundra diameter, enligt Hägg. Om det är samma person som står bakom bränderna kan polisen inte säga ännu.

Oklart samband

– Vi kan inte säga att bränderna hänger ihop med det materialet som finns, men det går heller inte att utesluta, säger Towe Hägg.

Polisen kommer ha mer närvaro vid området.

– Vi har informerat dem som rör sig där så de har ögonen öppna för det här.

Ingen har blivit skadad vid någon av bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.