Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sonia Soudanis är tacksam över att hennes två döttrar kan börja på Fryshusets grundskola efter jullovet. Foto: Donya Darvishi Gaziani/SVT

Fryshuset tar över Cordobaskolans lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Efter beslutet om att Fryshuset inte får starta en ny skola i Cordobas lokaler har de hittat en annan lösning, en lösning som kommer innebära att Fryshusets befintliga elever behöver flytta till andra lokaler.

I ett pressmeddelande skriver Fryshuset att de vill erbjuda eleverna från Cordoba International School plats på sin grundskola i Järva. I samband med detta kommer Fryshuset att flytta sina befintliga elever i årskurs F-6 från Husby till Cordobas gamla lokaler i Akalla.

– Alla har inte tyckt att det varit bra på alla sätt men majoriteten tycker att det är positivt, säger Johan Oljeqvist, vd för Fryshuset.

I klippet hör du Johan Oljeqvist berätta om varför vissa av de nuvarande eleverna behöver byta lokaler.

vilka har ansvar för att ge cordobaeleverna en ny skolplats?

Det är utbildningsförvaltningen i Stockholms stad som har ansvar att hitta en ny skola till eleverna. De elever som är folkbokförda i Stockholm ska få plats i en kommunal grundskola.

Däremot är det upp till eleven och vårdnadshavare om man vill tacka ja till den platsen eller om man vill välja en annan skola på egen hand.

Källa: Stockholms stad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.