Mälarhöjdens ridskola tvingas stänga efter byggmiss. Foto: SVT

Livsfarlig byggmiss – ridskola tvingas stänga

Publicerad

En byggmiss på Mälarhöjdens ridskola gör att taket riskerar att rasa in. Staden har nu stängt ridskolan – ridskolan hotas av konkurs, rapporterar Stockholm Direkt.

Taket på Mälarhöjdens ridskola har varit felanmält ända sedan 2013 – ett år efter att anläggningen byggdes. Sedan dess har ingenting gjorts av staden.  Men de senaste två veckorna har taket inspekterats av fastighetskontorets experter och slutsatsen är att det är förenat med livsfara att vistas i de två ridhusen där ridlektionerna vanligtvis sker.

Arbete kan ta tre veckor

Nu pågår arbetet med att göra ridhusen säkra, men det kan ta totalt tre veckor. Inkomstbortfallet per vecka är 350 000 kronor. Eva Netterberg som driver ridanläggningen tycker att staden borde kompensera ridskolan för inkomstbortfallet.

– Gör de inte det, så är det konkurs. Det är så jävla illa skött. Varför har de inte gjort något innan? Vi har ju sommaruppehåll. Om det hade åtgärdats då hade inte verksamheten påverkats, säger hon till tidningen Stockholm Direkt.

Anders Berlin som är jurist på idrottsförvaltningen hyr ut anläggningen till Eva Netterberg. Han vill inte lova någon ekonomisk kompensation.

– Jag har ingen uppfattning om det förrän jag har fått underlaget för deras krav. Jag ska träffa dem i morgon och då ska de presentera det underlaget, säger han till tidningen Stockholm Direkt.

Entreprenören har gått i konkurs

Linda Laine, pressansvarig på Stockholms stad, skriver i ett mejlsvar till Stockholm Direkt att de kommer ha en dialog med ridskolan hur eventuella inkomstbortfall ska hanteras.

”Taket är delvis felbyggt och arbetet lyder fortfarande under garantitid men eftersom entreprenören gått i konkurs finns det ingen att föra talan med”, skriver hon.

”Vi förstår verkligen om de som arbetar på och de som besöker ridskolan varje dag är besvikna och förvånade.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.