En av kommunrevisorerna anklagas för att för en egen politisk agenda i spåren av avslöjandet i Uppdrag granskning. Foto: SVT

(M) kräver revisors avgång

Uppdaterad
Publicerad

Efter att kommunrevisionens David Lundqvist har krävt en granskning av de uppgifter som kommit fram i SVT, så kräver nu flera revisorer att han lämnar sin post.

Under fredagseftermiddagen skickade de moderata revisorerna ut ett pressmeddelande där man kräver att David Lundqvist bör avgå som revisor. Bland annat skriver man:

Vi är sex lekmannarevisorer och vårt uppdrag är att helt neutralt granska kommunens verksamheter och avrapportera vår granskning till kommunfullmäktige. Vi genomför inga uppdrag åt kommunstyrelsen och inga förhör på uppdrag av något politiskt parti eller annan organisation i kommunen. Fem av de sex lekmannarevisorerna har denna uppfattning. Om lekmannarevisor David Lundqvist har en annan uppfattning om vårt uppdrag och arbetssätt ser jag ingen annan utväg än att han omedelbart lämnar sitt uppdrag i revisionen.

David Lundqvist säger till SVT Nyheter Stockholm att han inte vill kommentera uppmaningen att lämna sitt uppdrag som revisor.

– Jag förutsätter att jag blir kallad till vårt ordinarie möte nästa fredag och sedan får vi se vad som händer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.