Polisens tekniker utreder skjutningen i Solberga i södra Stockholm. Foto: Björn Lockström

Man skottskadad i Solberga

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades skjuten i benet i natt efter att boende hört skottlossning i Solberga i södra Stockholm. Fortfarande är ingen gripen.

På måndagsmorgonen vid halv åtta var fortfarande ingen gripen efter nattens skottlossning i Solberga.

– Nu ska vi se om vittnesuppgifterna ger något att gå vidare med, säger Sven-Erik Olsson på polisens länskommunikationscentral på måndagmorgonen.

Det var klockan 23.54 som flera personer larmade polisen om att de hörde skottlossning vid Solberga hagväg i Solberga i södra Stockholm. När polisen kom till platsen hittade de en man som var skjuten i benet.

Ska ha varit flera gärningsmän

Mannen är förd till sjukhus och uppges vara allvarligt skadad.

– Han är förd till sjukhus men ska vara talför enligt patrullerna som kom till platsen. Det klart att man är allvarligt skadad om man är skjuten, säger polisens vakthavande befäl Fredrik Andersson.

Det uppges vara flera gärningsmän som börjat skjuta.

– De vittnesuppgifter som finns är att flera gärningsmän ska ha lämnat till fots.

Under natten har polisen gjort undersökningar på platsen och talat med vittnen. Man har haft ett tiotal patruller på plats, däribland hundpatruller som sökt efter gärningsmän.

Det har varit lugnt i Solberga under natten i övrigt, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.