Foto: Lisa Andersson/SVT

En död efter skottlossning i Östberga

Uppdaterad
Publicerad

Två män sköts under en skottlossning i Östberga i södra Stockholm på tisdagseftermiddagen. En av männen har avlidit, den andre ska inte ha livshotande skador, uppger polisen.

– Vi fick samtal strax efter klockan 15 om en misstänkt skjutning vid Östbergatorget. Vittnen kontaktade oss, de har hört smällar och skottliknande ljud, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Både helikoptrar, polisbilar och MC-polis kallades till området och vägen spärrades av.

Foto: Lisa Andersson/SVT

Man med automatvapen flydde

Två män fördes till sjukhus efter skjutningen. Klockan 18.10 uppgav polisen att en av de skadade är avliden. Den andre mannen har skottskador, men de är inte livshotande, skriver Stockholmspolisen på sin webbplats.

Enligt uppgifter till Aftonbladet jagar polisen nu en gärningsman, beväpnad med automatkarbin, som ska ha flytt i en vit bil. Även Dagens Nyheter har pratat med ett vittne som hört smattrande automateld.

– Jag kan inte gå in på detaljer eller säga vilken typ av vapen det handlar om. Vi håller på att säkra brottsplatsen och hör vittnen för att ta reda på vad som har hänt, säger Åsa Wallentin.

Oroligt utanför akutmottagningen

Efter dödsskjutningen har en stor grupp människor samlats utanför Karolinska sjukhuset.

– Det är oroligt utanför akutmottagningen. Polisen är på plats och säkerhetsavdelningen hanterar detta, säger Margareta Hamark på Karolinska sjukhuset till Aftonbladet.

Foto: Sara Olsson

Flera personer har hämtats till förhör under eftermiddagen och kvällen, men polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för dådet.

Händelsen utreds som mord och mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.