Efter mordet hedrades 23-åringen utanför hans bostad i Sala backe. Foto: Pontus Stark/SVT

En person häktas för inblandning i mordet på Mogos Tesfemariam i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En person i 20-årsåldern häktades under torsdagen misstänkt för inblandning i mordet på Uppsalabon Mogos Amanuel Tesfemariam i höstas. Mordet var ett av dåden som skakade Uppsala under den allvarliga våldsvågen.

Mannen i 20-årsåldern är häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord efter skjutningen som dödade Mogos Amanuel Tesfemariam i september i fjol.

Mordet skedde i Sala backe och var det andra dödsfallet inom loppet av en vecka i Uppsala kopplat till gängkonflikten. 23-årige Mogos Amanuel Tesfemariam var på väg till sitt jobb inom hemtjänsten tidigt på morgonen då han blev skjuten.

Våldsvåg i Uppsala

Kort efter händelsen bekräftade polisen att han inte var måltavlan för dådet. Han bodde på samma adress som en anhörig till gängledaren Rawa Majid.

Försvarsadvokat Kristoffer Ståhl säger att hans klient förnekar brott.

– Min klient har häktats med restriktioner, jag kan inte säga mer nuläget än att han förnekar brott, säger Kristoffer Ståhl.

Åtal väntas väckas den 25 april.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En så ung kille med framtiden framför sig”. SVT var på plats under minnesceremonin i Sala backe i Uppsala, där Mogos Amanuel Tesfemariam hedrades efter dödsskjutningen. Foto: Pontus Stark/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvåg i Uppsala

Mer i ämnet