SVT:s reporter Kid Svedberg intervjuades till den koreanska dokumentären. Foto: SVT

SVT:s reporter blev intervjuobjekt

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Uppsalas reporter Kid Svedberg skulle göra ett nyhetsinslag om det sydkoreanska tv-teamets besök på Gränbyskolan i Uppsala, när kamerorna plötsligt vändes mot honom.

Hur var det att bli intervjuad av det koreanska tv-teamet?

– Det var absolut inget jag var förberedd på. Men det kan nog vara nyttigt att stå på andra sidan kameran och känna hur linsen bränner.

Varför ville de intervjua dig?

– Under sitt Sverigebesök kommer de träffa myndigheter, skolor och journalister som arbetar med offentlighetsprincipen. Jag tror de tog tillfället i akt och passade på att intervjua en journalist till när vi ändå var på plats.

Se mer: Sydkoreansk TV spelar in dokumentär

Vad frågade de dig om?

– Dokumentären kommer att handla om offentlighetsprincipen och de frågade de mig om hur jag använder rätten att begära ut offentliga handlingar i min yrkesroll som journalist.

Dokumentären kommer att ses av miljontals tittare. Foto: SVT

När kommer man att kunna se dig på tv, i Sydkorea?

– Dokumentären kommer att sändas i slutet på februari nästa år. Men om det blir någon tv-debut i Sydkorea beror såklart på hur bra intryck jag gjorde, det kan ju hända att de klipper bort mig.

Potentiellt är det fem miljoner tittare som kommer att se dig, vad tänker du om det?

– Då ångrar jag kanske mitt skjortval för dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.